h

Nieuws uit 2015

20 december 2015

SP voert actie in de brinkhoek

Foto: Yvonne Schutte/SP

Vandaag (zaterdag) voerde de SP actie in de wijk Brinkhoek. De Brinkhoek blijkt uit SP-onderzoek de rijkste wijk van de stad te zijn. SP-ers deelden 'cadeaus' uit aan de bewoners. In elk pakje zit een standaard brief die bewoners naar de gemeenteraad kunnen sturen, waarin ze aangeven geen bezwaar hebben tegen iets meer OZB-belasting.

Lees verder
18 december 2015

SP deelt uit in villawijk Brinkhoek in Zwolle

Foto: SP

De Zwolse SP zal op zaterdag 19 december ‘kerstcadeaus’ uitdelen in de Zwolse wijk Brinkhoek. De cadeaus bevatten echter een oproep aan de meeste vermogenden in de stad om meer belasting te betalen, om daarmee iets te kunnen doen aan het groeiende armoedeprobleem in de stad.

Lees verder
18 december 2015

SP op de bres voor TSN

Foto: Yvonne Schutte/SP

Vanavond heeft de SP in de Diezerstraat kerstkaarten uitgedeeld tijdens de Zwolse koopavond met daarop een oproep om thuiszorgorganisatie TSN te redden. Deze thuiszorgorganistie, waar 12.000 mensen werken en die ook in Zwolle actief is, dreigt door wanbeleid en gebrek aan steun in de Tweede Kamer failliet te gaan.

Lees verder
14 december 2015

TSN-medewerkers kom naar Den Haag

De Zwolse SP roept werknemers en klanten van TSN die zich zorgen maken over de toekomst van het bedrijf en hun zorg op om naar het debat in de Tweede Kamer over de toekomst van het bedrijf te komen.  Op donderdagochtend van 10.00 tot 13.00  vindt het door het Zwolse SP-kamerlid Tjitske Siderius aangevraagde debat over de toekomst van TSN plaats.

Lees verder
13 december 2015

Tijdige uitkering bijstand december

De Zwolse SP wil dat de gemeente voorzorgsmaatregelen neemt om te garanderen dat de bijstandsuitkering van december tijdig wordt uitbetaald en ontvangen. De partij zal hierover maandag bij de gemeenteraadsvergadering mondelinge vragen stellen.

Lees verder
12 december 2015

Rapport SP Zwolle: tweedeling stad groeit

Uit een onderzoeksrapport van de Zwolse SP blijkt dat de het verschil tussen arm en rijk in Zwolle steeds groter wordt. Zowel de groep Zwolse miljonairs als de groep Zwollenaren die rond het bestaansminimum moet leven is gestegen. Met name de stijging van de groep kinderen die in een gezin met armoede moet opgroeien is verontrustend groot. De SP doet verschillende voorstellen om dit probleem aan te pakken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier