h

Nieuws uit 2023

19 november 2023

Bijna duizend klachten over Zwols afvalsysteem

Foto: Schoon Zwolle

Het betalen per afvalzak bestaat nu bijna een jaar in Zwolle. Net zo lang als het meldpunt Schoon Zwolle. Dit meldpunt is een initiatief van de SP. Daar zijn inmiddels bijna duizend klachten binnengekomen. “Tijdens het afvaldebat in de zomer gaf het gemeentebestuur toe dat Zwolle viezer wordt en dat zien we ook in de meldingen. We krijgen nog regelmatig klachten met name over dumpingen”, aldus Brammert Geerling, fractievoorzitter van de SP.

Lees verder
10 november 2023

Zwolse SP-kandidaten lanceren petitie voor miljonairsbelasting om bestaanszekerheid te vergroten

Foto: Koen van Baal

Op de symbolische locatie Kasteel Molecaten lanceerden Zwols SP-Kamerlid Nicole Temmink en kandidaat Eduard van Scheltinga de petitie voor een miljonairsbelasting om de bestaanszekerheid te vergroten. Deze is te vinden op www.miljonairsbelasting.nl. “De 10% superrijken hebben samen €1344 miljard. Dat is meer dan de hele Nederlandse economie dit jaar. Met de miljonairsbelasting eten de superrijken echt geen boterham minder, maar het betekent een wereld van verschil voor gewone mensen”, aldus Temmink.

Lees verder
2 november 2023

Bewaar de stempas

Foto: Eduard van Scheltinga

Met een miljonairsbelasting vergroten we de bestaanszekerheid van velen. De superrijken eten er niks minder door, maar het is een wereld van verschil voor gewone mensen. Maak het mogelijk op 22 november en bewaar de stempas! Geen stempas, geen stem.

Lees verder
12 juli 2023

SP Zwolle heeft nieuwe voorzitter en organisatiesecretaris

Foto: Eduard van Scheltinga

Robert Bos en Eduard van Scheltinga hebben het afgelopen half jaar de Zwolse SP-afdeling geleid, maar doen nu om privé-redenen een stapje terug. Zij gaan verder als algemeen bestuurslid. Bestuursleden Sandra Drost en Bert Sluijer nemen daarom de leiding over.

Lees verder
12 juli 2023

Stadhuis afgeladen door afvalproblemen

Foto: Eduard van Scheltinga

Dinsdagavond debatteerde de gemeenteraad over de afvalproblemen in de stad. Dat er wat aan de hand is, bleek alleen al aan de hoeveelheid inwoners die het debat bezocht. De publieke tribune was afgeladen. “Erg goed dat inwoners laten horen wat ze vinden. Sinds de afvalboete is ingevoerd betalen mensen meer voor een viezere stad. Dat kan niet”, aldus SP-fractievoorzitter Brammert Geerling.

Lees verder
25 juni 2023

Kom 11 juli naar het afvaldebat

Foto: Eduard van Scheltinga

Op dinsdag 11 juli om 19.30 spreekt de gemeenteraad in het Stadhuis over het betalen per afvalzak. Sinds 1 januari geldt het nieuwe afvalsysteem in Zwolle. De SP roept inwoners op hierbij aanwezig te zijn en te laten zien wat zij van het betalen per afvalzak vinden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier