h

Nieuws uit 2013

20 december 2013

SP: nog steeds schimmelhuizen in Dieze Oost

De Isaac van Hoornbeekstraat kampt nog steeds met veel schimmeloverlast. Afgelopen maand is de SP opnieuw op bezoek geweest in Dieze Oost om met bewoners te spreken over de oplossing van de schimmelproblematiek. Na een grondig buurtonderzoek van de SP heeft de directie van SWZ in januari 2012 toegezegd om met een collectief plan te komen tegen de schimmel. Dat plan bestaat helaas (nog steeds) uit een pot verf om de schimmelplekken weg te witten. Na enkele maanden zijn de muren weer zwart van de schimmel. De SP vraagt SWZ opnieuw om opheldering.

Lees verder
17 december 2013

SP start meldpunt WorkFast na signalen ernstige misstanden

De SP in Zwolle start een meldpunt naar het project WorkFast van de sociale dienst. Sinds 2009 maakt de gemeente Zwolle gebruik van de diensten van WorkFast om bijstandsgerechtigden via een intensief traject aan betaald werk te helpen. Bijstandsgerechtigden moeten zich intensief inzetten en tot wel 25 keer per week solliciteren.

Lees verder
9 december 2013

SP: opnieuw verwarring over collectieve zorgverzekering

De SP heeft opnieuw vragen moeten stellen over de collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen. Net als vorig jaar heeft het versturen van de zorgpolis aan mensen die deelnemen aan de collectieve zorgverzekering van de gemeente Zwolle voor grote verwarring gezorgd. Op de website van de gemeente Zwolle staat dat de premie voor deze zorgpolis € 121,50 per maand bedraagt. Mensen hebben echter een polisoverzicht ontvangen tot wel € 141,56. Dit betekent dat zij per jaar € 240 meer kwijt zijn aan de zorgpremie dan was voorgespiegeld door het stadsbestuur.

Lees verder
30 november 2013

Snel duidelijkheid asbest in Zwolse scholen

De gemeenteraadsfractie van de SP wil snel duidelijkheid over de mate waarop asbest aanwezig is in Zwolse scholen. Directe aanleiding is het tijdelijk sluiten van het Thorbecke college na een asbestonderzoek. De SP stelt dat er op alle scholen al een inventarisatie op asbest had moeten plaatsvinden. De partij zal hierover bij de volgende raadsvergadering mondelinge vragen stellen.

Lees verder
18 november 2013

SP: opheldering over opsporing ouders van niet-erkende kinderen

De SP in Zwolle wil opheldering van wethouder van As (CU) over de opsporing van vaders van niet-erkende kinderen. De sociale dienst in Zwolle spoort mogelijke biologische vaders op van niet-erkende kinderen van wie de moeder uitkeringsgerechtigd is. Zwolle wil een deel van de uitkering verhalen op de vader. De SP is niet tegen bijstandsverhaal, maar vind wel dat onomstotelijk vast moet staan dat iemand de biologische vader van een kind is. Het stadsbestuur wijst nu echter vaders lukraak aan zonder dat via een DNA-test onomstotelijk vast staat dat iemand de vader van een kind is.

Lees verder
17 november 2013

MEER KOOPKRACHT EN ECHTE BANEN!

Basta, het is tijd voor een ommezwaai

Lees verder

Pagina's

U bent hier